søndag den 21. november 2010

Lanzarote marts 2010


I marts 2010 tog vi 10 dage til Lanzarote. Den sydlige placering på højde med Sahara gør de Kanariske øer til en optimal destination for en gang europæisk vintersurf. Øerne er perfekt eksponeret for atlanterhavs-swell så man er garanteret masser af action.
Den eneste ulempe er at det ret ofte blæser kraftigt, men på Lanzarote er der på nordsiden af øen ofte mulighed for at finde steder med læ eller offshore forhold.
Herunder ses billeder fra spottet El Quemao i La Santa. Et "locals-only" bæst af et tubende reefbreak, bedre kendt som Pipelines atlantiske søster.



Den gamle mand på billedet, var en fisker som havde boet i La Santa hele sit liv.
Han fortalte mig hvordan La Santa havde ændret sig fra en søvnig fiskerby til at der nu boede mange surfere fra hele verden i den lille landsby. Som havde slået sig ned for at nyde havets frugter....



































Vi havde lejet et hus i byen Famara som ligger på nordkysten af Lanzarote ca. 10-15 km væk
fra La Santa Sport og landsbyen La Santa. Ved Famara ligger en kæmpe sandstrand, hvor der er perfekte begynderforhold. Vi var en blandet gruppe af 11 voksne og 5 børn. Det var nemt for nybegynderne at surfe 100 meter fra vores hus, mens de mere øvede kunne køre lidt længere væk til de perfekte reefbreaks.



1 kommentar:

Anders sagde ...

Den ser sgu heftig ud den bølge ved El Quemao!! Fedt