fredag den 15. oktober 2010

Santa Cruz, Californien efteråret 2010
Byen har med sin sydvendte placering og mange pointbreaks det perfekte setup til gode bølgeforhold. Vinden er stort set altid offshore og hvis der skulle komme lidt små vindchops bliver de glattet ud af de store bælter af tang, der ligger udenfor line-uppen.
Herunder ses billeder fra Pleasure point på en lille dag. I de 9 dage vi surfede på Pleasure point var der hver eneste dag glassy pæne bølger morgen, middag og aften!!!!


Hver dag var der havoddere der plaskede rundt i vandet omkring os.
Man fik nogle gange et kæmpe chok, når man lige pludselig hørte et snøft og der så stak et loddent hoved op 2 meter foran ens surfbræt.
Her ses Pleasure Point senere på ugen da et 8-12 fods swell begyndte at pumpe fra NW.
Jeg købte et Michel Junod customshaped longboard kun brugt 3 gange i perfekt stand for ca 3500 kr. Man kan meget nemt købe sig fattigt i lækkert grej i Santa Cruz. Et fint cruiser skateboard koster ca. 800 kr.
Det mest kendte spot i Santa Cruz er nok Steamer Lane, hvor der hvert år afholdes O'Neill Coldwater Classic. Jeg fik surfet dette spot et par gange, men har desværre kun dette billede af en lokal longboarder.
Herunder ses det berømte mini surfmuseum i Santa Cruz indrettet i det gamle fyrtån og lidt antikt bølgeridningsudstyr. I 1885 surfede 3 hawaiianske prinser som de første i Santa Cruz og nu må man efterhånden sige at surfkulturen har bidt sig fast......

De har en super fed skatepark i Santa Cruz. Her er lidt billeder, hvor de lokale drenge gir den gas.

Selv skaterne bliver tubet i Santa Cruz................
Morgenstemning på pleasurepoint. Halvvejs henne ses Jack O'Neills hus med terrassen ud til vandet. En dag nede fra lineuppet, så vi Jack sidde og kigge ud over bølgerne. Som opfinder af våddragten må man sige at han har haft en enorm indflydelse på surfing, især for os danske surfere!!!

Hvis man, som jeg gjorde, rejser med børn til Santa Cruz kan Monterey Aquarium klart anbefales. Et fantastisk indblik i Californiens rige dyreliv!!!

2 kommentarer:

Anders sagde ...

Fedt Jacob. Flotte billeder og dejligt med lidt tekst. Glæder mig til vi snart ses. Måske til lidt skate eller surf. MST Love

Mathias sagde ...

Det ser sgu fedt ud!!! Sig til, hvis du engang skal af med det longboard...